Sunday, November 5, 2006

oh dah 2 minggu dah raya

Assalamualaikum !

Alo !

Aku tak berapa sihat semenjak dua menjak ni.
Selsema ada, keletihan(?) pun ada.
Mungkin kesan pemakanan ketupat pulut dan nasik beriyani yang tidak terkawal.

Oh anyway, Selamat Hari Raya Aidilfitri.

Walaupun dah 2 minggu, tapi bahang aidilfitri ni masih terasa.
Buktinya, jemputan rumah terbukak masih diterima hinggakan aku pening sama ada aku nak kena mai kerja pakai baju melayu atau baju pejabat dengan tie macam biasa sebab selama 2 minggu ni, almost hari² pejabat aku ada jemputan rumah terbuka. Dan aku selalunya diarahkan p majlis² tu sebagai mewakili pejabat.

Oh satu lagi ayat "wajib" untuk ucapan raya di Malaysia ni yang aku lupa selepas ucap selamat hari raya ialah Maaf Zahir Batin. Dah jadi satu kelaziman dan kewajipan di malaysia. Ala kira macam, computer generated text la jugak

Ah nampak gaya macam berat sungguh penangan ketupat pulut aku ni. Merepek semacam saja. Sebenarnya byk ceritera yang aku nak share ni. Cerita makan di kola perlis dengan Mysterious Guy aka Anak Haji Johari. Cerita hari raya. Tapi mengantuk. So ok la ek. Aku kena ZZZzzzZzzZzz jap. Mungkin dapat mengubati pening² ni.

1 comment:

PACAT said...

yer.. walau dh 2 minggu, jamuan pada 12 nov jgn lupe... ko blk kedah bila SME???