Friday, July 23, 2010

Cerita lama tak naik flight.

Semalam.

Gua ke kl. Cadang nak ke KL sampai Ahad tapi terpaksa balik hari atas urusan-urusan yang tak dapat dielakkan.

Itu kali pertama gua naik flight dalam tahun 2010. Lama gua tak naik flight. Gua sangat-sangat tak suka naik flight. Serious gua tak suka. Ada beberapa insiden yang menyebabkan gua tak suka naik flight. Antaranya:

Insiden 1: Cuaca kurang elok malam tu. Flight delay satu hal. Ni pasal flight yang bergoyang-goyang di udara kerana (mungkin) berlanggar awan yang sarat dgn hujan pun satu hal. Al kisahnya, Gua sampai saja di KLIA, tempat pertama yang dituju adalah tandas. Bukan untuk membuang hajat, tapi untuk muntah.

Insiden 2: Keadaan yang hampir sama terjadi. Cuaca ok. Flight tak delay. Perjalan smooth. Tapi balik dari KL, bila touch down saja di Airport Bayan Lepas, pun perkara pertama gua buat adalah pergi ke tandas. Sekali lagi, bukan untuk membuang hajat, tapi untuk muntah.

Dan ya. Gua mabuk udara. Gelak la puas-puas. Chessss.

10 comments:

nifalnin... said...

hahahahha... ade gak org mabuk udara... kih kih kih...


*nasib baik sy kurang skit tahap kemabukkannye...

X-weatherman said...

aku pon nak gelak...hahahahahahahahaha...baru aku tahu..schoolmate aku nih mabuk udara..

tasekM said...

aku lagi kesian. tak pernah naik teruih. tak tau la mabuk ka dak...


.

sikulat said...

aku nak gelak jugak.. hahahahahahah

Hambali ® said...

Gua cuma tak tahan beralun2 ... uhuhu

Angah said...

motion sicknes namanya..ko boleh bayang tak ibu2 yang rasa camtu tiap hari selama 3 bulan..

Hazwani said...

teruja pulak nk try naik belon ni.. tgk la mabuk tak mabuk..

Anonymous said...

Kira oklah hang boleh gak naik belon. Awak tak penah naik pun.

Hambali ® said...

Angah: Dulu masa wife ngandungkan Qaseh, aku kena morning sickness lagi teruk. Asal naik feri je, musti bluweekkk. Bini aku ok je sepanajng mengandung.

Wani: Naik jangan tak naik. Kalao teringin nak rasa nak laaaaagi beralun, naikla kapal terbang cap Kelip-kelip.

Anon: ..... kalo ada rezeki, naiklah :)

Ummu Auni Afif said...

makan la ubat tahan muntah :)