Sunday, October 1, 2006

So many things did happen ....

Well well

Assalamualaikum, hola !

Lama sungguh tak update. Sibuk + byk keja. Oh ya sebelum aku lupa, Selamat Posa bagi yang berposa. Hari ni (Ahad 1 Okt 2006) adalah hari ke 8 kita semua berposa. Bagi yang tak posa (especially yang saja-saja tamau posa), lantak hangpalah no. Pandai-pandailah menjawab di neraka nanti.

Banyak benda terjadi dalam tempoh dekat 2 minggu ni yang menjadikan aku sibuk + terlalu letih. Antaranya:

1. Final Piala Malaysia 2006 di Bukit Jalil (16/9/2006)
2. Konvo DPA INTAN di PICC (18 dan 19/9/2006)
3. Mesyuarat dan mesyuarat dan mesyuarat di KKLW.

OK kita p ka topik pertama:
Final Piala Malaysia 2006, 16/9/2006, Std Bukit Jalil.

Perlis vs NAZA N9. Ada nama Naza tuh. Gempak. Kami pakai cap Bintong Construction saja. Pun masih menang lagi. Tak banyak, 2-1 saja. Nak kata apa lagi ? Alhamdulillah. Puas. Puas sepuas-puasnya.

Gol terhasil daripada balingan "tangan ajaib" Adrien Jurad Chamrong dan ditanduk oleh permata hitam Phillimon Chepita (minit ke 4) dan melalui tandukan Pakya @ Zachariah Simukonda (minit 76) juga melalui free kick Jurad. . Tahniah buat Perlis. Tahniah buat aku dan ribuan penyokong lain yang mai ke bukit jalil.

Tak sia-sia malam tu sorak sampai habih sora. Tak sia-sia kami mai jauh semata-mata nak makan angin di Bukit Jalil hujung tahun.

Meter keta aku tunjuk 523KM masa aku dok cari parking di Bukit Jalil. Jauh sungguh kami mai. Kami semua mai dari kampung ulu banat semata-mata nak tengok player negeri kami main dengan bersungguh-sungguh. Kami ni orang kampung. Bukan penduduk Negeri Maju. Kami penyokong bukan dapat apa pun. Perlis menang pun kami tak dapat tanah, Perlis kalah pun gaji kami tak kena potong. Tol kami, minyak semua kami bayaq sendiri. Kami dapat sabsidi tiket saja RM 10. Alhamdulillah. Perlis menang, kami tumpang seronok, kami tumpang bangga. Tu saja yang kami nak.

Kami nak jalan-jalan mai Bukit Jalil hujung tahun. Dah 3 tahun dah kami mai jalan-jalan kat Bukit Jalil tiap-tiap kali hujung tahun. 3 tahun berturut-turut. Kalau kerap sangat mai, mesti ada macam-macam yang terjadi. Ada masa kami seronok, ada masa berduka nestapa tapi kali ni kami seronok balik. Harap-harap tahun depan kami org kampung ni buleh mai lagi la makan angin kat Bukit Jalil ni. Makan angin dengan seronok.

Kesimpulannya: Final Piala Malaysia 2006:

Perlis _______-_---_-__2
Negeri Sembilan ______1



The Champion
Semestinya.

2-1
Monang tak banyak. Duo satu ajo.

Hooo
Penyokong Cawangan Taman Guru Jaya.

Yezza
Adik dgn Abg sama saja.

Hooo
Rita Rudaini pun ada

Hooo
The Zambians (10-Chipeta, 16-Simukonda)

Hooo
The Hitman. The Final's best player. The Perlis' Legend.

Hooo
The crowd. Habih sunyi Kangaq malam tu.

Hooo
Mohd Feriza Ismail, aged 35.
Ex-Kedah.
Dah penah main zaman Fandi Ahmad,
Radhi Mat Din, Olubunmi Adigun, etc etc.
Legend jugak ni.


Ok now lets proceed to the second topic : Konvo INTAN di PICC.
Hmmm nanti la aku sambung.
Ada kerja sat.

1 comment:

PACAT said...

ai... sme... pakai topi OBS gi tgk perlis no??