Monday, April 26, 2010

Dedikasi.

Minggu lepas, gua terima satu surat. Surat yang menjadikan gua agak sibuk.

Memang gua sibuk. Ke sana, ke sini, melapor diri. Mengambil keluarga yang lama di kampung.



Jadi selepas tarikh di atas, segala-galanya baru. Big bos yang baru, opis yang baru, muka-muka yang baru, kerja yang baru dan tanggungjawab yang baru. Yang penting, azam baru dan bukak buku baru.

Tiada apa yang gua nak ucap selain dari rasa syukur ke hadrat Allah atas limpahan rezeki pemberianNya. Dan tak lupa, terima kasih kepada bos BESAR atas segala curahan ilmu, tunjuk ajar, pertolongan dan sekali sekala disusuli dengan amokan beliau yang boleh menggegarkan bangunan pejabat. Tq bos.

Teristimewa buat isteri dan anak² yang berkorban dan amat memahami keadaan gua semasa gua dalam keadaan susah senang. Gua anggap ini rezeki isteri dan anak² gua. Gua sayang isteri dan anak² gua. Nampaknya kita tak jadi pindah rumahla. Buat PaPa, Mak dan family, pun ucapan terima kasih tak terhingga gua ucapkan.

Buat member-member sekapal di opis lama terutamanya penagih tembakau tegar di tangga opis, see ya bro. Pilihlah presiden ahli mesorat tangga yang baru. Pilih yang betul-betul tegar. Jangan risau, opis kita dekat² saja. Nanti kita jumpa lagi.

Sapa lagi yek gua nak dedikasi ni. Owh ya.

Dan pada yang "berkenaan", ini la namanya rezeki. Terima kasih atas segalanya. Tayah la nak cuba-cuba lagi sekat orang punya rezeki. Dan tak payah la nak buat-buat baik tayang muka sekupang lepas tu mai dok ucap tahniah dan tunjuk alim depan gua. Gua dah tau semua dah la benda ni. Lama dah. Tapi buat-buat taktau p la. Memang kalo diikutkan betul² nafsu marah, gua sanggup bunuh saja orang yang macam ni. Pelik sungguh orang yang busuk hati ni. Bukan gua kaco duit mak bapak depa pun.

Eh sorry la. Ucapan ni untuk yang "berkenaan" saja. Aiyya terasa ka? Jangan la lagu tu. Serious ucapan ni untuk yang "berkenaan" saja. Tapi kalo terasa bagusla. Itu maknanya lu pun termasuk kategori yang "berkenaan". P mampuih la kan. Gua pedulik apa. Haha.

Ok. Sekian dedikasi ini.

***Para pembaca yang lain. Maap atas bahasa kasaq di ujung posting ni. Gua bukan malaikat, jauh sekali nabi mahupun ulamak. Gua pun ada hak nak suarakan rasa hati gua. So takyah payah nasihat gua suruh sabar. Eloknya p nasihat mereka yang "berkenaan" tu dulu supaya jangan ada hati busuk macam tahi kambing***

10 comments:

Hazwani said...

tahniah! :)

Anonymous said...

congratulations!

Jowopinter said...

AlhamdulilLah.. tahniah!

Hambali ® said...

Terima kasih suma Wani, Mr/Mrs Anon dan enggak dilupakan, BungJowo yang mysteriuos. :D

rumet said...

jangan lupa open table di KL nanti!

Anija, said...

Man,
Tahniah woi.. kami tumpang gumbira..

Angah said...

Tahniah sme!

Jawatan terbuka plak tu waaaaaa..3 tangga gaji tuh..rezeki anak2 ye tak

KRAZE ENTERPRISE said...

cian

robotix said...

dem.. terase siot aku yg 'berkenaan'.. bole ajak men snuker lg ke nih??

X-weatherman said...

sapa yang berkenaan tu Sme..meh aku slow slap depa ni semua..