Friday, November 28, 2008

Kisah Gua Yang Sekarang Keja di Seberang

Mahalo !

Untuk makluman semua, gua skang keja di seberang.
Opis baru (masih jabatan yang sama, cuma ke pejabat cawangan daerah).
Hari-hari gua ulang alik pakai moto naik feri dari pulau-seberang-pulau.

Good news is, di seberang makan dia memang masyuk bai.
Series gua tarak tipu.

And the bad news is, opis ni masih tadak internet.

Jadi, nanti-nanti la wa cerita panjang + tangkap gambaq tempat2 menarik gua makan.

Chalos.

6 comments:

sheera said...

wahahaha... aku dh agak dah walaupun ceritanya tentang opis tapi mesti ada kaedah makan yang sedap jugak di serata post mu..

tak sabar nak tgk gambar makan sedap tuuu..

addyaholix said...

salam.
seberang mana?
seberang jalan?

blackpurple @ jowopinter said...

Pakailah mobile broadband bang..

Hambali ® said...

sheera:
sabar sabar
akan menyusul nanti

addyaholix:
Seberang, kalao di Pulau Pinang bermakna bekerja di tanah besar.

Contoh ayat "aku nak p seberang esok" maknanya nak ke tanah besar.

bro jp:
broadband dah hilang bro
cuai
tertinggal dalam raga moto lalu hilang. Dahla benda tu opis bagi pulak tu.

hasna said...

pi lunch ikan bakaq kepala bataih naa.. demn.. rindu aku tempat tu.

Hambali ® said...

Hasna
Kalo rindu kena la mai makan kat sini.