Friday, December 12, 2008

Kisah Gua Yang Nampak Macam Mengamuk

Seperti yang dinyatakan dalam posting lepas.
Sekarang ni, gua dah keja di Seberang Perai.

Jadi, hari tu.
Gua ke opis di Island. Opis Ibu Pejabat la kiranya.
Headquarters kata omputih.
Ada mesyuarat.

Lama gua tak p situ. Dekat 2 minggu. Banyak perubahan.

Sesampainya di sana, dengan tangah gagah gua dan penuh semangat gua terus tarik pintu kaca nak masuk ke opis tanpa menyedari pintu tu dah pasang security lock yang mana orang nak masuk dalamnya kena pakai pass.

Apa lagi, hancur berderai pintu tu dibuatnya. Nasib baik kaca pintu tu tak timpa kepala gua. Gua banyak2 bersyukur pada Allah SWT. Tatau la apa nak jadi kalau kaca tu jatuh atas gua. Kalo lu olang tengok gambar bawah ni, pintu tu PATAH, bukannya pecah.



Habis riuh pejabat. Suma ingat gua mengamuk. Mana da gua mengamuk. Zaman nak mengamuk-mengamuk ni dah lama habis. Gua dah cuba buang perangai mengamuk di opis ni sejak keja Gomen. Bolehla buang sikit2, walaupun tak handred persen.



Ah. Serta merta tragedi ni mengingatkan kisah gua pukul kompang sampai pecah di Taiping 12 tahun dulu. Dulu gua main kompang di MRSM. Masa tengah prakis di Foyer dulu, sekali tiba2 gua pukul rasa loose je. Rupa-rupanya dah lopong kompang tu gua belasah.

Gagah jugak tangan gua ni. He he he.

6 comments:

X-weatherman said...
This comment has been removed by the author.
X-weatherman said...

Hang memang!!! Tangan Robocop katanya... nasib baek hang tak 'slow slap' kan si Wis Kur-Kur dulu..kalau tak aku rasa dah berterabur gigi kawan tuh...

mudin001 said...

Kontraktor mana pasang pintu itu? Dan siapa yang luluskan?

Aku nak lapor BPR lah...

:D

phachat said...

ERrrrrr...

gagahnya kamu, SME!!!!


* baru aku sedar hari2 la ko lalu opis aku la ni...

Hambali ® said...

Suwod
Wahahah
aku belasah jugak wiskurkurkur tapi setakat luku kepala saja

Mudin
Pintu tu termasuk dalam Common Area. So dikira di bawah pengawasan bangunan.

Phacat
Wah ha ha ko masih di penang ye chat ? DUlu dengaq kata dah takmo keje penang

phachat said...

Tak mo keje ngan TERPAKSA keje lain SME.... Apa boleh buat, demi rejeki ku terpaksa!!!