Friday, April 27, 2007

....

lamanya tak update.

banyak cerita tapi tak sempat nak update.

Cuma 2-3 hari lepas, aku dpt satu fwd mail berkenaan daftar pengundi SPR (Suruhanjaya Pilihanraya) beserta satu no IC 990518610029. URL website untuk daftar SPR tu pulak ialah di sini. Dia suruh masukkan no IC tu dan semak hasilnya. Mula-mula aku maleh nak amik port sebab ingatkan tu just junk mail tapi bila aku try, hasilnya mengejutkan jugak. Bayangkan IC tahun 99 dah bleh mengundi. Budak tu baru masuk darjah 1. Try copy and paste and tengokla sendiri ....

Then sebab aku tak puas hati, aku masukkan no IC aku, terbukti website tu bukan "phishing page" sebab butiran mengundi aku keluaq jugak tapi itu memang betoi butiran aku. Tempat mengundi suma sumanya memang betoi. So, website tu "asli" dan memang sah milik SPR aku rasa.

Tapi bila boh no IC budak tu seperti yang dalam fwd mail tu, aku jadi pelik.
Hmmm ... kecik-kecik lagi dah bleh mengundi. Terpulang pada hangpa yang membaca blog ni untuk nak kata apa. Segala yang baik mahupun yang kurang baik tu datang dari Allah Taala jua.

TAKPA, MALAYSIA BOLEH !

4 comments:

saya lah said...

update la selalu ye.saya suka membaca tulisan & cerita awak ;) .

Anonymous said...

memang betoila sme...aku dah cek sendri kat website spr sendrik...mmg bende yang same appear..hmmm..mushkil...

tim'ots said...

memang betoila sme...aku dah cek sendri kat website spr sendrik...mmg bende yang same appear..hmmm..mushkil...

Hany FF said...

kot bukan 1999, tapi 1899 kot. kan anwar dakwa ada 31 orang umur lebih 100 thn mengundi di Ijok. heheh...ramai jugak rakyat malaysia 'panjang umur' ek! :D