Friday, May 11, 2007

Hohoho ....

Assalamualaikum wbt pembuka bicara.

Lama sungguh tak menaip. Sibuk. Maybe ada org akan tanya, alah keja gomen sibuk apanya? Terpulang pada penilaian masing-masing. Senang cerita, keja gomen tak semestinya dok saja goyang teloq saja dan keja swasta pun tak semestinya sibuk 25 jam kan? Suma bergantung pada niat kita. Sekali sekala, cuba kita tanya balik kat diri kita ni, untuk apa kita mai keja dan untuk sapa duit yang kita dapat dari hasil keja tu kita nak bagi. Begitulah serba sedikit renungan untuk petang Jumaat yang mulia ni. Aku ni bukan ustad, jauh sekali penceramah jadi aku ckp je la apa yang aku rasa nak cakap. Kalau baik, ikut lah, kalau tak baik, nak ikut pun apa salahnya.

Ok lepas hampir 2 minggu tak berblog, actually terlalu byk cerita dan ceritera yang terjadi. OK kita mulakan dengan berita perkembangan wifey tercinta aka BUBU. I used to call her bubu and she used to call me baba. Well eerrrrm aritu kiteorg p hospital Lam Wah Ee di Jelutong untuk buat medical checkup and get some 2nd opinion about our baby-to-be and alhamdulillah everything went very well. We managed to get the scanned image of our baby but we still (till today) dont know what gender she/is. I dunno sampai bulan bapa baru bleh tau gender baby, maybe ibu2 macam bleh bagitau kot BUT whatever it is, i can only say that i really thank Allah for giving us this baby and well accept it no matter what gender it is. Syukur banyak2-banyak dan haraplah supaya tadak apa yang jadi kat baby dan bubu. Baba akan buat apa saja selagi halal untuk beri makan dan segala kebahagiaan untuk bubu dan baby.



Selamba tangkap gambar masa Doktor tgh scan.




She/he's there.


Sebut pasal bubu yang mengandung ni, something bizzare does happen to me. Selalunya org pompuan yang mengidam nak makan nak tu nak ni tapi nampaknya untuk kali ni, sumanya terbalik. My beloved wife alhamdulillah tade alah apa-apa, tadak morning sickness cuma dia alah pada bau minyak masa goreng ikan saja. Itu kira kes kecik saja la TAPI, yang menjadi masalah adalah aku ni ha. Sejak sebulan terakhir ni, masyaAllah selera makan aku cukup membuak sampaikan adik dgn abah yang dtg melawat kami di Penang haritupun terkejut dgn perubahan fizikal aku selepas sebulan pindah. Serius. Selera makan aku cukup membuak-buak. Satu lagi, aku pulak yang muntah-muntah mcm org mengandung. Pelik. Dalam bulan 5 ni saja (baru 11 hari dlm bulan 5) dah 3 kali dah aku terpaksa hadapi situasi di mana dalam meeting tiba2 aku kena keluaq meeting dan p toilet untuk wek wek wek. Pelik sungguh. Dia bukan ada rasa pening ka, mual ka, tapi terus rasa nak wek wek wek .... aiyyo.

Last weekend, we went to Taman Rimba Teluk Bahang. Saja nak mandi-mandi ayaq terjun la pulak. Dok nampak laut saja. Sekali sekala nak merasa pulak ayaq terjun sejuk-sejuk. Besh hoo. Tempat ni sangat spesel di hati aku. Aku ingat lagi, Teluk Bahang ni memang tempat feveret Abah dgn Arwah Mama kalau depa mai bawak anak-anak jalan ke Penang. Aku, angah dgn kak lang masa tu kecik lagi dan boleh kata tiap kali kami mai ke Penang, Taman Rimba ni mmg tak pernah miss dari salah satu agenda kami sekeluarga. Tempat dia macam tu saja. Ayaq dia dok sejuk lagu tu jugak. Lepas berendam sampai dah kecut habih satu badan, kami makan nasik kandaq Line Clear yang dah siap bungkuih dari Georgetown. Habih licin wooo. Almaklumlah, lapaq maa lepaih berendam.



Fatty me with bubu.

Setakat ni dulu kot coretan kali ni. Nak kena ready p mesyuarat sat pukoi 3.30 satlagi. Banyak cerita ni. Nanti cerita lagi la no. Doakan kebahagiaan kami dan jugak baby nanti, insyallah.

3 comments:

Syerah said...

ngaaa..hehehe.slalunya gender baby dalam 6-7 boleh tu insyaAllah dah boleh nampak.tapi ikut baby la..kadang2 die suka nyorok2 kan:Pkalau baby tu gurl..slalunye cam malu sampai kesudah pon die segan nak tunjuk.kalau baby boy very easy to see the bird:D

asnida said...

Sme!

Tau-tau aje dah kawin...tak ajak aku pun ya! Ntah camne aku terjumpa blog mung.

Anyway CONGRATULATIONS Baba.. Lawa bini mung, ada dimple lak tuh auww

Anonymous said...

Cerita hang sal mual, mabuk dan wek wek semasa isteri ngadung sama cam cerita aku.. bagi tiga tiga anak pulak tu...hai aku kenalkan diri ni...kalangan keluarga, aku ni di panggil pak long sebab anak sulong..asal dari singapura..selamat berkenalan dan tahniah diatas kehadiran 'orang baru'. Salam Temasek abgfadlon@gmail.com