Tuesday, October 30, 2007

Here comes the angel ...

Alhamdulillah
Sumanya sudah selamat
Bermula hari Jumaat 26/10, Bubu dah dimasukkan dalam spital.
Doktor bagitau yang maybe Bubu terpaksa menjalani operation.
Isnin 29 Oktober 2007 bersamaan 17 Syawal 1428 H dipilih sebagai tarikh operation.

Pagi-pagi isnin lagi aku dah ke hospital. Meneman dan menenangkan Bubu kali terakhir sebelum dia masuk ke Operation Theater. Oh ya aku tableh masuk ke OT tu. Semangat diberi, doa ditagih pada Yang Esa supaya segala-galanya selamat. Hati dup dap dap tadak terkira.

9.50 pagi Bubu dah dibawa dgn kerusi roda ke OT.
Staf dan Doktor mengambil masa sikit nak sediakan kelengkapan sebab tadi ada operation lain sebelum Bubu mengambil tempat. Aku dok ulang alik depan OT. Semua serba salah. Duduk salah, berdiri salah.

10.59
Sora tangisan kedengaran.
Allahu Akbar.
Alhamdulillah aku syukur padaMu.





4.3 kg.
Seorang puteri.
Dibersihkan, dipakaikan baju, diqamatkan,
dikucup dahinya, pipinya ...
Baba sayang Bubu.
Terima kasih Bubu, atas susah payah Bubu selama ni.
Baba sayang Baby.
Terima kasih Baby, baba tak dapat gambarkan betapa gembiranya baba hari ini.



Baba sayang semua ......

18 comments:

syerah said...

congratz bro,

mak ai..geboo n comelnye ur doter..semoga jadi ayah yg baik ye,insyaAllah

babyripp said...

alhamdulillah
congratulations to u n wife

Anonymous said...

Salam hensem,
congrats aa.....alhamdulilah...

siku|at said...

wah wahh.. comeynyee.. geebuu... tembamm.. sihat btul.. 4.3kg.. tabik tabik.. !!..

name dia ape? hehehe..

mye said...

congrats!!!! seronoknyaa! lepas ni tak yah ada alarm clock dah..ada natural alarm clock..hehe :)
namanye siapa?

Anonymous said...

mak aihhhhh 4.3kg???? huishhhh like father like doter...gebu comey geram rasa nak picit2 pipi tembam tu...tp kena jaga baik2 anak dara jgn bagi besaq sgt sme

mudin001 said...

Tahniah Sme, selamat menempuh pengalaman baru dalam hidup... :)

cinoni said...

Congratulation!!!May ALLAH bless ur family.

rumet said...

congrats sme and family!

lepas ni kurus la hang sme.. dukung dumbell 4.3kg!
dumbell aku dah 11kg dah! tu yang berketul2 aku skang!
hahahaha

musliza said...

congrats sme..
comelnya anak ko..rasa nak gigit2..hehe..

+cheeps+ said...

Make sure bagi nama anak ko Teratai...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ephol said...

tahniah sme...

semoga jadi bapak yg baik.... jgn emo sgt dgn anak... kene plak bila tgh-tgh malam... dan juga selamat berpuasa di hari raya ini.....

dali said...

sme, congrats from us! lebat rambut anak mung eh.

X-weatherman said...

Congrats Sme...come anak mu!

asraf said...

congrats SME!! mcm oshin la muka anak ko hehe

Anonymous said...

Sme!! Congrats! Alhamdulillah dapat seorg princess yang come lote....tahniah, selamat datang ke alam papa n mama...!

Anonymous said...

Sme, tadi tu aku...jae...