Thursday, September 27, 2007

Sabo je la ....

Selasa
25 September 07.
8.15 pagi.
Patutnya ada mesyuarat pukoi 2.30 petang.
Org besaq jadi pengerusinya. Tak perlu dinyatakan sapa.
Aku [Ketua] urusetianya.
Dan Aku [juga] salah sorang pembentang kertas.
Banyak kerja tu ...

Dah ready dah.
Suma jemputan mesyuarat aku dah uruskan.
Bilik suma dah setup. PA sistem pun dah check.
Selain dari check-check benda2 ni atas nama urusetia, aku dah pastikan jugak aku punya kertas tu ok. Dan syukurlah ok ....

8.45 pagi

"Troot troot"

Aku : Halo .. A'kum

Kerani : Encik Yusman ... ada call (x jawab pun salam aku)

Aku : Aaaa ok.

CCC : Halo Encik, saya dari pejabat XXX Mesyuarat petang ni XXX minta tangguhkan sebab XXX ada hal. Very sori Encik Yusman. Ada hal URGENT.

Aku : Bleh bagi tarikh yg baru ?

CCC : Kita tunda ke *** September, 9.00 pagi

Aku : Hmmmm ok .... tima kasih nanti saya bagitau suma jemputan

Apa lagi. Celapak kena p telepon sana telepon sini la jawabnya sesambil prepare surat pertukaran tarikh mesyuarat. Sabaq. Bulan Posa ni. Bagi yang tak paham, ada pulak yang dok test tanya "Pasai pa baru hari ni bagitau ? U organize macam mana ni?". Terpaksa pulak mengexplain kat lembu-lembu ni yang tu suma bukan aku nak buat pindaan tarikh ni. Sumanya atas dasar "saya yang menurut perintah" dan perintah tu datang dari XXX.

Rasa macam nak menjerit saja
"Pala otak hangpa la oi.
Bukan aku yang gatai2 p tunda meeting tu."


Gambar tadak kena mengena dgn entry ini.
Jangan khuatir aku takkan p bomb KOMTAR tu


Aiyyoh.
Mana BP aku tak naik mau kata keja lagu ni?
Lagipun aku dah tak larat bertukaq tempat kerja dah pasai selalu salu sgt lawan tokey. Walaupun terang-terang tokey tu salah. Bila masa ntah keturunan aku berdarah Hang Jebat

7 comments:

rumet said...

ok la tu sme... lagi 2 kali pindah.. sampai HQ la hang! hehe

a g e n t p r o v o c a t e u r said...

Apepun ilek la SME... moga posa hang gah gak walau apepun jadi. At least hang dah takde kat Parcel A;-)

HIDUP JEBATTTT!!!

phachat said...

SME.... ku x berkesempatan lagi nk ke komtar itew..... nnti lps raye hang banjer aku nasik kandaq, tau!!!

siku|at said...

~~~ Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir Batin.. ~~~~

siku|at said...

~~~ Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir Batin.. ~~~~

siku|at said...

~~~ Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir Batin.. ~~~~

jawakistani said...

Man oh Man...aku rasa hang dgn aku ni yk persamaan. Hang tak larat transfer...aku plak tak larat nak tukaq keja. Aku masuk yang keja la ni dah 4x tukaq keja pasai aku mmg tak leh pi dgn orang2 bangang.

Bukan la aku nak kata aku ni pandai tara mana tapi aku rasa kdg2 perkara bangang yang mangkuk2 ni buat tak leh terima akai. Tapi keja kuli kang aku dok buat...depa dok dapat nama.

Ni pun hari tu aku submit MC sampai aku beranak..bos aku yang kaki tuang tuh boleh kata apa kat aku - you kena bersedia kalau2 HR hantar surat kat you kerana MC lelama.

Aku taruk satu round Man...tak leh tahan. Dah 4x aku pregnant, susah payah aku tanggung utk dapatkan zuriat sekali2 dia ckp lagu tu. Aku berapi. Aku kata tak pa...payah2 saya berenti je pasai yang penting adalah kesihatan saya dan anak dlm kandungan (terutama anak dlm kandungan). Mmg tak sedar diri dia dok tuang memanjang, mai tang aku nak MC 3 minggu ja dia boleh kata lagu tu. Pungkok sungguh.

Takat tu ja lah...

Aku ni kawan hang yang kayuh gerek dulu nun...la ni dok sarat mengandung, tunggu masa ja.