Monday, September 17, 2007

He He He

Assalamualaikum wbt.

Selamat berposa suma.

Lama sungguh tak update blog ni. Sibuknya sungguh tak terkata. Letih lesu badan dibuatnya. Banyak perkara terjadi sepanjang bulan Ogos membawa ke September ni. Ok kita mulakan dengan :

1. Cerita pasal bubu dan baby.
Alhamdulillah bubu sihat. Insyallah Khamis depan kandungan bubu akan berusia 8 bulan. Kami dijangka menerima cahaya mata seawal minggu pertama Syawal 1428 H. Maybe melalui pembedahan memandangkan bubu ada masalah diabetic. Segala-galanya bakal ditentukan selepas appointment dgn doktor bulan posa akan datang ni. So tahun ni memang aku tadak langsung persiapan raya. Segala-galanya tertumpu pada persiapan nak menyambut orang baru. Aku dan bubu selalu dan sentiasa berdoa supaya segalanya sihat, selamat, sejahtera. Laki ka perempuan ? Belum dapat ditentukan lagi. Ujian imbasan gagal menunjukkan sebarang hasil memandangkan baby akan bergerak-gerak or menendang tiap kali scan nak dibuat. Orang tua2 kata baby boy berdasarkan rupa fizikal bubu tapi kami berdua tak pernah amik pusing pasai tu semua. Apa sahaja Allah SWT bagi kami terima dan yang paling penting, kami berdoa supaya segala-galanya sihat sejahtera. Kami p jalan-jalan ke Cameron Highland dan Langkawi sepanjang bulan 8 haritu. Saja jalan-jalan tenangkan fikiran sikit .....


Bubu @ Ye Olde Smokehouse, Cameron Highland.



Happy Face holding Strawberry Shake @ Cameron Highland.



baba loves bubu


2. Cerita pasal aku dan kerja
Kerja memang banyak. Tak menang tangan dibuatnya. Mesyuarat tu mesyuarat ni. Tekanan darah pun ada naik. 140/90. Cuak jadinya. Aku amik bacaan ni masa aku tengah kalut bawak bubu gi spital buat check-up haritu. Hmmm. Mana tak naiknya. Dengan makan tak terkawal, dengan senaman yang kurang dan dengan kerja yang banyak. Badan semakin bulat akibat mengamalkan tabiat "bila-letih-banyak-kerja-jadi-makan-pun-berselera". Tapi Doktor tu menenangkan aku sebab katanya aku ni tengah letih sebab aku tengah rush bawak bini aku masa tu plus aku tak cukup rehat. Heh!


Di Underwaterworld, langkawi.
Berat Ulaq tu 35 kilo.


Apa lagi ya. Haaa .... Sepatutnya 3/4 September haritu aku kena p amik exam PTK tapi disebabkan sibuk, aku lupa exam tu. Takpala. Nanti2 ada la rezeki tu ye tak. Oh ya bila cerita pasai sibuk kerja ni kan, semalam ada Majlis Penyampaian Sumbangan Moreh oleh PakLah untuk majid-masjid di Penang ni. Secara tak langsung aku terlibat dan gambar jejaka berposisi dua dari kanan di bawah menjadi bukti.


Jejaka sihat (2 dari kanan).
Dipetik daripada Utusan 13 September 2007 ms 2
Online punya versi tadak gambaq ni.


3. Cerita pasai lain-lain
Tadak dah kot. Nak sambung balik buat kerja. Petang ni nak kena p KL pulak dah petang ni. Haiyyooooo.

Apa-apapun, selamat berposa semua. Pohon ribuan kemaafan dari semua jika ada salah dan silap. Semoga ibadat kita pada bulan posa 1428 Hijrah ni diterima Allah SWT. Amin.

1 comment:

isham said...

tinggi tuh bp nko bai....jaga sikit la kesihatan nko