Friday, June 15, 2007

4 Stupid A**holes

Hari tu (kelmarin) aku nak p tgk cerita shrek 3 dgn my beloved Bubu. Sekali p, show masa tu (Khamis 9.10 malam di Cathay Cineplex Perangin Mall) dibatalkan. Aku rasa sbb org tak ramai. Yang ada hanya show pukol 10.30 mlm. Cis.

Sebab aku dah ada di situ, aku pun beli la tiket Fantastic 4 (9.15 mlm) walaupun hati ragu2 dgn cerita tu + ada frust jugak la sbb tak dpt nak tgk shrek 3. Selepas sejam 45 minit, cerita pun tamat. Bubu kejutkan. Rupa-rupanya aku dah terlelap lebih kurang 5-6 minit lagi cerita nak habih. Sib baik dia kejut. Kalao tidak, sure dah sampai ke Afrika Selatan dah aku belayaq dlm mimpi.

Maka dengan penuh rasa tanggungjawab sebagai warganegara yag perihatin dan penuh takzim dan dendam kesumat membara, kepada rakyat Malaysia yg cintakan tahap IQ mereka, sila ambil perhatian dgn pengumunan di bawah:

Jangan p tengok cerita Fantastik 4 yang tengah dok uar-uarkan la ni. Cerita tu lagi sampah dari cerita XXX Ray 2 (ala yang Jalaludin Hassan jadi Hang Tuah tu).


Pasaipa ? Pasai cerita tu terlalu bodo. Gila ! Ada ka logik bilamana ada makhluk asing nu mai dari cakerawala mana nu bleh ckp english tahap "English 1119" punya standard. Aku tau cerita tu cerita sains fiksyen, tapi aku takleh terima cerita tu. Elok diberi nama 4 Stupid A**holes.

Susah nak cerita panjang lebaq dalam tulisan ni tentang apa lagi kebodohan cerita ni tapi kalo rasa nak p buang duit dan menguji tahap kesabaran dan menguji kehebatan kesumpah seranahan hangpa takpala. Take note that komen ini adalah personal opinion aku yang bukannya bekerja di bidang perfileman tapi hanyalah org kebanyakan yang inginkan sikit hiburan (yang logik la) bagi meringankan tekanan kerja di pejabat.

Dipersilakan.

2 comments:

asnida said...

Sme, SHREK 3 pun lebih kurang macam a**hole jugak. Aku rasa sepatutnya ko dah kat rumah aje tengok TV coz both movies suck!

rumet said...

hahahahha... hang punya review mmg terbaik lah!

bila nak buat review pasai restoran2 tersohor di pulau pinang tu??