Monday, May 23, 2011

Cerita Minggu Ini


Beberapa hari lepas, kita dikejutkan (lagi) dengan berita tragedi tanah runtuh. Kali ini tanah runtuh berlaku lagi dan yang lebih syahdu, ia membabitkan mangsa yang terdiri daripada penghuni rumah anak yatim Al-Takwa, Hulu Langat, Selangor. Al-Fatihah.Gua sekeluarga dengan penuh rasa sebak mengucapkan takziah sambil mengirim sekelumit doa buat semua mangsa. Sungguh. Gua sangat sebak melihat keadaan mangsa yang kebanyakannya masih lagi dalam kategori kanak-kanak. Semoga mereka ditempatkan di tempat yang sepatutnya oleh Allah SWT.

Dan semoga kita(?) mengambil pengajaran atas apa yang berlaku. Pengajaran macam mana? Tepuk dada tanya selera. Benda dah jadi berkali-kali. Dari tragedi Highland Tower sampai la ke tragedi kali ini. Tapi kita tetap bengap dan ketegaq dan bangang.

Gua tak larat dah nak mengulas panjang bab ini. Tapi gua setuju dengan cadangan Teh Tarik gelas besar supaya kita semua belajar balik geografi agar kita ingat balik tentang keadaan mukabumi negara kita ni sebelum berfikir nak bina tu bina ni di satu satu tempat terutamanya di kawasan bukit. Cuma gua nak tambah, selain geografi, kita juga kena belajar sejarah supaya kita dapat pengajaran tentang apa yang berlaku bila kita buat tarah bukit lepas tu buat bangunan situ. Macam apa yang terjadi di Highland Towers. Serius kita kena belajar dari sejarah. Macam penyokong Liverpool yang berbangga dengan sejarah mereka walaupun kita dah masuk ke tahun 2011.

Ok. Cukup di situ.

Selain berita tanah runtuh, berita lain yang sempat gua jeling adalah tentang kematian Macho Man Randy Savage.

Who de hell Macho Man ni?

Well.

Selaku mereka yang membesar di tahun 80-an, menonton gusti melalui video yang disewa (abah yang sewa) di kedai-kedai video pastilah satu kenangan yang tak dilupakan. Kalau di kangaq, kedai paling popular untuk sewa video pastilah kedai Karim Video, yang mana kedai ni pun dikhabarkan bungkus kuah taruk atas sebab ramai sangat pinjam video tak pulang balik. Penangan gusti masa tu cukup hebat. Nama-nama seperti Ultimate Warrior, Andre the Giant, Hulk Hogan, Yukozuna, Big Boss Man, Jake The Snake Robert, Kamala, The Thypoon, Demoletion, Road Warrior semua merupakan nama-nama hebat di arena WWF masa tu. Masa tu kira kalu kedai makan mana yang ada tayang video gusti, memang kompom penuh dengan pelangganlah kiranya.

Berbalik pada berita asal, Randall Mario Poffo atau nama popularnya Macho Man Randy Savage adalah salah satu nama besar dalam WWF masa tu. Terkenal dengan tagline "Ohh Yeahhh" dengan suara garau dan finishing move beliau iaitu Diving Elbow Drop, Macho Man pernah menjadi bintang dalam arena gusti WWF sebaris dengan Hul Hogan di era kegemilangannya bersama dengan pengurus Queen Sherry dan Miss Elizabeth.

Macho Man diberitakan mati akibat kemalangan jalan raya. Diberitakan juga bahawa mungkin beliau mati akibat serangan jantung di kala umur 58 tahun dan kereta yang dipandunya itu bersama dengan isterinya Lynn Payne terbabas dan melanggar sebatang pokok di Floria, Amerika Syarikat.

Anyway, RIP Macho Man. Sebagai seorang kanak-kanak yang hidup di zaman kegemilangan gusti WWF (bukan macam sekarang, gusti semua sampah saja), gua masih terkenang-kenang lagi aksi Macho Man Randy Savage ini. Terima kasih kerana menghiburkan zaman kanak-kanak gua.


Macho Man terlebih dahulu memperkenalkan konsep tangkap gambar sambil jerit 1Malaysia bersama Hulk Hogan.


RIP Brader.
.

1 comment:

Anonymous said...

Как прогнать свой сайт? Как поднять посещаемость? Как поднять Тиц и Pr?
Прогон по каталогам ничего не дает, мы предлогаем уникальную возможность прогона по дешевым ценам!
СУПЕР ПРОГОН ВАШЕГО САЙТА: (icq 618204327)

[b]ТАРИФЫ:[/b]

Наши тарифы прогона сайта по солянке:

Прогон по базе из 5000 сайтов стоит 150 руб
Прогон по базе из 10000 сайтов стоит 250 руб
Прогон по всей базе (примерно 30 000 сайтов) сайтов стоит 500 руб
_______________________________________

Тарифы прогона сайта по профилям:

Регистрация 3000 профилей на разных форумах ( с вашими сылками внутри аккаунтов) ВСЕГО 100 руб !!!!! (придет 3000 писем)
Регистрация 10000 профилей на разных форумах ( с вашими сылками внутри аккаунтов) ВСЕГО 300 руб !!!!! (придет 10000 писем)
Регистрация 25000 профилей на разных форумах ( с вашими сылками внутри аккаунтов) ВСЕГО 600 руб !!!!! (придет 25000 писем)
_____________________________________

Тарифы рекламного прогона сайта по форумам:

Прогон 3000 постов на разных форумах (Ваш рекламный текст в постах) Всего 210 руб (придет 3000 писем)
Прогон 10000 постов на разных форумах (Ваш рекламный текст в постах) Всего 600 руб (придет 10000 писем)
Прогон 25000 постов на разных форумах (Ваш рекламный текст в постах) Всего 1200 руб (придет 25000 писем)
___________________________________________

Наши тарифы прогона сайта по форумам:

Прогон 3000 постов на разных форумах ( с сылками внутри текста) Всего 150 руб (придет 3000 писем)
Прогон 10000 постов на разных форумах ( с сылками внутри текста) Всего 450 руб (придет примерно 10000 писем)
Прогон 25000 постов на разных форумах ( с сылками внутри текста) Всего 900 руб (придет примерно 25000 писем)
_______________________________________________

Тарифы прогона сайта по гостевым книгам:

Размещение сообщения в гостевой книге на 3000 сайтов (Размещается сообщение в гостевой книге с вашим объявлением или сылкой на сайт) Всего 120 руб
Размещение сообщения в гостевой книге на 10000 сайтов (Размещается сообщение в гостевой книге с вашим объявлением или сылкой на сайт) Всего 300 руб
___________________________________________

Наши тарифы прогона сайта по комментариям:

Размещение комментариев на 3000 сайтов (Размещается комментарий на сайтах с вашим объявлением или сылкой на сайт) Всего 150 руб (придет около 3000 писем с регистрацией на сайтах, где добавлялись комментарии)
Размещение комментариев на 10000 сайтов (Размещается комментарий на сайтах с вашим объявлением или сылкой на сайт) Всего 450 руб (придет около 10000 писем с регистрацией на сайтах, где добавлялись комментарии)
_____________________________________

Для оформления заказа вам необходимо написать в Icq 618204327 для связи!
Гарантия! Полный отчет!