Tuesday, November 27, 2007

a day with qaseh karmila

Weekend ni memang meletihkan.

Hari Jumaat, 10.30 mlm : Dari Penang, ke Johor
Hari Ahad, 4.20 ptg : Patah balik ke KL
Hari Isnin, 9.00 pagi : Mesyuarat di Putrajaya & Kembali ke Penang

Tapi percayalah, suma rasa letih tu hilang bila dapat tatap wajah2 kesayangan yang dah lama tak bersua .....


yes u are dear



baba rindu sgt dgn qaseh tau



mamai lagi ni



hehehe



barney and qaseh



bye bye qaseh
baba kena balik kerja
qaseh jaga bubu baik2 ek
jangan buat bubu susah hati
baba saaaaayang bubu
baba saaaaayang qaseh

Thursday, November 22, 2007

lately me miss them







nak balik johorlah weekend ni

rindunya nak jumpa qaseh dgn bubu

hari-hari bubu send mms gambo qaseh

dah pandai cuba2 nak mengiring walhal baru 3 minggu ...

oh ya ... dia dah ada hadiah berney skang

Friday, November 16, 2007

Monday, November 12, 2007

Qaseh Karmila Yusman Hambali

A'kum wbt

Terima kasih semua atas sms, ucapan dan jugak call.
2 minggu sudah berlalu.
Baby secara rasmi dah diberi nama Qaseh Karmila.
Oh ya, Baby skang berada di Segamat dengan Bubu di rumah Mak.
Aku hantar ke sana masa cuti Deepavali haritu.
Nak habiskan pantang di sana.
Berat baby susut sikit lepas kena kuning haritu.
Syukur, kuningnya tak lama (dan tak serius sangat)
Lepas 3-4 hari dan lepas diberi susu kambing fresh (setitis saja) sumanya dah ok.
Ah rindunya hati kat baby dan bubu yang jauh di Segamat.


Hohoho



Buah Hati Baba dan Bubu



Tengah tidoq pun mulut terkumat kamit ...

Oh ya tak ya
Program Makan-makan Jalan-jalan (MMJJ) juga diteruskan walaupun dalam keadaan menimang cahaya mata dan balik ke Segamat. Manakan bisa untuk blog ini berposting tanpa disusuli dgn gambar-gambar makanan yang menggiurkan. Kan gitu Rumet?

Berbalik pada MMJJ, kali ni makanan lebih tertumpu kepada makanan tradisi Johor iaitu Pisang goreng cecah sambal kicap. Suka dinyatakan, bagi org Johor dan org yang pernah makan benda alah ni, ia bukan satu yg pelik tapi bagi kami yang mai dari Negara Kayangan, Negara Jelapang Padi dan Negara Nasik Kandaq sana, goreng pisang cecah sambal kicap ni adalah satu yang amat pelik namun harus dicuba.


Sambal kicap.
Hitam pekat pedas.
Terbaik.

Bak kata pepatah, tak cuba maka tak tahu. Maka atas dasar ingin mencubalah maka hasilnya sepinggan penuh daripada 2 pinggan pisang goreng yang dibeli telah selamat dihabiskan oleh jajaka berambut jarang ini tanpa memperdulikan Mak mentua beliau. Memang UMPHHH. Manis manis pisang dicampur dgn pedas-pedas sambal. Terbaik! Membuatkan dahi berpeluh semasa makan dan juga tidor tak lena malam itu kerana perut yg meragam dek penangan sambal kicap.


Rangup, sedap menyelerakan.
Pisang nangka yang menjadi pilihan petang itu.