Saturday, December 9, 2006

Angah kawin

9/12 (hari ni) angah (adik aku) kawin.
Malam ni akad nikah di Kg Gajah, Perak nu.
Aku dah cuti start Rabu lepas.
Ye la, aku la kena jadi penghulu mencuci rumah, kemas itu, kemas ini.
Bukan setakat mengemas rumah, hantaran angah pun aku yg buat.

Yerp!
Semua hantaran angah untuk kahwin dia aku yg design.
Dengan bertemakan colour biru.
Daripada bakul, bekas plastik, bekas cincin etc etc suma aku buat.
Suma barang segala renda, reben, perkakas nak buat benda2 ni aku sendiri yg p beli sampai makcik kedai barang2 tu dah kenai aku dah.

Satu saja aku tatau buat. Sirih Junjung.
Itu aku bagi makcik aku buat.

Gambaq2 di bawah ni adalah semasa dalam proses pembuatan. Aku dok pulun siapkan bekas dulu (raga, plastic box, etc etc). Nanti lepas kenduri aku boh gambaq hantaran + barang sekali. Sapa nak amik tempahan bleh la lepas ni hahaha.



Beg Tangan dlm Raga Buluh



Plastic Box (belum isi apa-apa), Raga Buluh , dan Bekas Buluh (kecik / tak bertangkai) untuk perfume.



Tekun Sungguh.

Tu saja kot untuk kali ni. Nanti2 kalo ada masa (dan kalo rajin) aku tulis lain.
Chalos.

p/s: Pasaipa adik aku kawin dulu ? Dah jodoh, nak buat lagu mana. Dah dah jangan dok tanya lebih-lebih. Kot sat lagi jawapan dia akan berubah daripada secara lisan ke penampaq.

4 comments:

Alam Setia said...

tak jemput aku pun...

Hany FF said...

uish...ghajinnya sungguh la paklong nih buat hantaran kat adik t'sayang. baguih2...
p/s;smlm baru orang jumpa 'big plate' slp sejak mmu dok dengaq cerita ;)

rumet said...

hehehe.. banyak sangat lepak kat restoran linda kuala perlis ni sme.. tangan pon dah jadi lembut boleh buat hantaran kawin semua! hahahah

sharizal muhammad said...

kelakaq laa blog hang..
baguih sungguh bahasa..
keep up the good work.. syabas..