Thursday, July 20, 2006

Sekitar Kursus Induksi JPM

well well well

Haritu aku drive p ke Melaka (Melaka Water City Resort, Bukit Katil) untuk berkursus selama 6 hari 5 malam di situ.

Antara budak-budak JPM lain yang ada termasuklah Minus, Usop Mok, Hilmi, Hazam, Alfadhil Ustaz Salehudin Md Dahlan, Azuan Affendy, Syiqah, Izah, Rusnani, Syikin. Mmg boring kursus tu. Dah la hotel yang kami duduk tu adalah hotel paling sial + teruk kemudahan sepanjang 4 tahun aku bekerja ni. Bilik air di bilik aku tersumbat, bilik air satu lagi pulak siling runtuh sebab air bocor /menyerap dari atas, penyediaan makanan masa kursus (or sepanjang 6 hari aku kursus) tak pernah cukup dan macam2 lagilah. Aku dah sampai satu tahap lebih kurang 1-2 hari lagi sebelum balik aku dah tak makan lagi dah kat hotel tu sebab makanan manjang habih pastu bila dah habih, kena sound, baru la terhegeh2 nak p amik. Ilang selera aku.

Kesimpulannya kalau ada jabatan / kementerian nak p situ buat kursus, aku nasihat tak payah la. Baik p buat kursus kat Rumah Tumpangan Ah Chong takpun Lojing Mak Minah ke (ala tempat P Ramlee tinggal masa Cerita Masam-masam Manis tu).

Nasib baik aku bawak PS2 so masa2 terluang dalam hotel kami main Winning Eleven kat PS2 sajala.



"Terima kasih Pawa Rut !! ", demikianlah jerit Hilmi memecah kesunyian.
Mungkinkah beliau disampuk oleh jelmaan Alfonso de Albueque?



mMMmmmMmmMmm
Mungkin sedang berwirid Ustaz Salehudin kita.



Ustaz Salehudin sedang memimpin saf ke arah ketenangan abadi.
Saudara Hazam di belakang sekali adalah pengikut terbaik.



2 penyokong England (celup) yang kecewa dtg ke Malaysia untuk menenangkan fikiran. Kanan sekali ialah Panglima Rashdan.



Ustaz Salehudin resah sebab kerusi di kedai makan itu menggamit² beliau untuk tido di situ. Nasib baik dia tak lena di kerusi kat kedai makan.

2 comments:

rumet said...

macam sial la weyy... amik gambar org tidoq masa kursus!!! hang tak tau depa pon amik gambaq hang masa hang tidoq ayaq liyoq meleleh atas meja tu!!! ngahahhaha

SMĂȘ said...

oh tidak tidak
aku dah tak tidoq dah masa kursus
aku tau aku dihantaq ke kursus guna duit rakyat
hahahahahah